Ozelenitev ravne strehe iz estetskih in praktičnih razlogov

Ozelenitev ravne strehe ni le estetska pridobitev, ampak je tudi hudo praktična. Zaradi tega nekatere evropske države pridobitev gradbenega dovoljenja pogojujejo z ozelenitvijo ravne strehe. Preverjeni sistemi, kot so Aurig zelene strehe in Xeroflor, so koristni, ker podaljšujejo življenjsko dobo streh, ker znižujejo obratovalne stroške objekta in ker stanovalcem omogočajo višjo kvaliteto življenja v objektu, ki se ponaša z ozelenitvijo ravne strehe. Cena zelene strehe, ki jo odštejete, je tako več kot upravičena in zagotovo se vam bo vsestransko povrnila.

 


Ozelenitev ravnih streh z Aurig ali XeroflorOzelenitev ravne strehe vam izvedemo profesionalno

Osebje našega podjetja že dolga leta izdeluje zelene strehe v Sloveniji in tujini. Poznamo in izvajamo vse različne sisteme oziroma vrste ozelenitev ravnih streh, kot so denimo Aurig zelene strehe in Xeroflor. Ne glede, za kateri sistem se boste odločili, vam ga bomo izvedli popolno in po najbolj ugodni možni ceni. Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem kvalitetno svetovali, da boste na koncu z izbranim maksimalno zadovoljni.

 


Xeroflor omogoča, da je streha ozelenjena takoj

Sistem Xeroflor omogoča, da je vaša streha pokrita z zelenim plaščem takoj po ozelenitvi. Gre namreč za vnaprej vzgojen zeleni tepih, ki ga iz gojišča enostavno prenesemo na vašo streho. Takšna ozelenitev ravne strehe je za razliko od Aurig zelenih streh najprimernejša za tiste, ki želijo končen rezultat videti takoj. Na vaš strešni vrt boste lahko ponosni že takoj po vgradnji.

 


Aurig zelene strehe so najbolj naraven način ozelenjevanja

Aurig zelene strehe za razliko od sistema Xeroflor uporabljajo način podtaknjencev. Pri tem sistemu namreč rastline podtaknemo na streho, kjer se šele razvijejo v odrasle rastline. To je način, s katerim se rastline sedumi (homuljice), ki so v naših krajih glavna sestavina ekstenzivnih strešnih ozelenitev, razmnožujejo v naravi. Čeprav takšne strehe niso takoj popolnoma zelene, pa so rastline, ki na vaši strehi zrastejo, zelo zdrave in stabilne.