Ravne zelene strehe imajo številne prednosti

Zaradi močnih fizičnih, kemičnih in bioloških obremenitev, ki jim je streha izpostavljena, je življenjska doba ravnih streh kljub kvalitetni izvedbi od 15 do 25 let. Temperaturna nihanja do 60 stopinj Celzija v 24 urah niso neobičajna. Ultravijolično sevanje in visoke stopnje ozona pospešujejo staranje strehe, kar se kaže kot krčenje materiala, izguba elastičnosti in posledično pojav puščanja strehe. Pri ravnih zelenih strehah pa temperaturna nihanja na strehi ne presežejo 15 stopinj Celzija v 24 urah, kar omogoča boljšo zaščitenost materialov in podaljševanje njihove življenjske dobe, prav tako pa jih zelena streha ščiti pred mehanskimi poškodbami.

 

Ravne zelene strehe za boljšo zvočno in toplotno izolacijo

Ozelenitev strehe izboljša zvočno izolacijo do 40 dB v notranjih prostorih, kar je zelo pomemben podatek za ljudi, ki živijo v bližini letališč, industrijskih obratov ali glasnih diskotek. Intenzivna zelena streha in ekstenzivne zelene strehe prav tako ščitijo pred elektromagnetnimi valovi.

 

Po izračunih nemškega inštituta za Gradbeni inženiring lahko s to dodatno izolacijo strehe prihranimo 1-2 l/m2 kurilnega olja na leto. Prav tako se v poletnih mesecih s pomočjo strešnega vrta ali ekstenzivne zelene strehe zmanjša prodor vročine v bivalne prostore. Glede na teste izvedene v Drefahlu leta 1995 je mikroklima v stanovanju pod ravno zeleno streho primerljiva s stanovanjem v pritličju. Tako se s pomočjo strešnega vrta ali ekstenzivne zelene strehe zmanjša tudi raba klimatskih naprav in elektrike.

 

 

Zelena streha prispeva tudi k energijski varčnosti objekta, saj vpliva na zmanjšanje izgube toplote v okolje.

 

 

ekstenzivna zelena streha

 

Strešni vrt je idealen prostor za oddih v kotičku zasebnosti

Intenzivna zelena streha in ekstenzivna zazelenitev sta življenju in naravi prijazna ter človeku ponujata tudi številne možnosti za oddih in rekreacijo. Tako lahko na vaši strehi zgradite park oziroma strešni vrt, naredite sprehajališče ali pa si morda uredite zelenjavne gredice. Strešni vrtovi so izredno arhitekturno privlačni; s svojimi zamislimi lahko na ravni zeleni strehi kreirate vaš sanjski kotiček.

 

Ekstenzivne zelene strehe pripomorejo k boljšemu počutju

Po raziskavah ekstenzivne zelene strehe izboljšujejo počutje in sproščajo napetosti. Pri ljudeh, ki so na delovnem mestu imeli razgled na zelene površine, so zaznali višjo delovno storilnost in manj stresa. Doživljanje mesta kot celote se samo z eno dodatno ravno zeleno streho spremeni za vse prebivalce in tudi obiskovalce mesta.

 

V programu naše izvedbe so tudi sistemi zelenih streh Aurig in Xeroflor.

 

 

Pošljite povpraševanje ali nas pokličite na 070 80 33 88.