Ravne strehe imajo veliko prednosti, še posebej ozelenjene

Ozelenitev ravne streheRavne strehe so v današnjem času zelo pogoste ne le zaradi številnih prednosti, ki jih imajo, ampak tudi zato, ker so materiali na področju izolacije ravnih streh toliko napredovali, da so danes ravne strehe povsem varne. Ravne strehe so cenejše od poševnih, z njimi lahko prostor v zgornji etaži bistveno bolje izkoristite, poleg tega pa lahko uporabljate tudi zunanjo površino, saj je priročno – ravna! Ozelenitev ravne strehe pa pomeni njeno najboljšo zaščito. Tako namreč dosežemo, da so materiali ravne strehe zavarovani pred mehanskimi vplivi, termičnimi vplivi in UV sevanjem. To pa seveda bistveno podaljša njeno življenjsko dobo, saj materiali pod zelenim slojem, kot je denimo Xeroflor, zdržijo bistveno dlje. Izdelava zelene strehe je tako visoko priporočljiva.

 


Ravne strehe potrebujejo ustrezno zaščito, da so varne

Zaradi majhnih naklonov je zelo pomembno, da so ravne strehe ustrezno zaščitene. Z njih voda namreč ne odteka tako hitro, kakor s poševnih in običajno je, da se na njih dlje časa zadržujejo manjše količine vode tudi tedaj, ko padavine že ponehajo. Vsaka netesnost je tako velika težava, ki je povezana z zamakanjem. Ozelenitev ravne strehe tako pomeni najboljšo zaščito. Ozelenitev ravne strehe oziroma izdelava zelene strehe je tako kot zavarovalna polica, na podlagi katere smo lahko pod tovrstno streho brezskrbni.

 


Izdelava zelene strehe mora biti strokovna oziroma ustrezna

Da bi bili z ozelenitvijo ravne strehe res povsem zadovoljni, je pomembno, da je izdelava zelene strehe opravljena v skladu s stroko. Strokovnjaki našega podjetja že dolga leta ozelenjujejo strehe pri nas in v tujini, zato je izdelava zelenih streh pri nas na najvišjem možnem nivoju. Izvajamo vse vrste ozelenitev ravnih streh, kot so npr. sistemi Xeroflor ali Aurig zelene strehe. Naše zelene strehe so v veselje in ponos številnim lastnikom hiš v Sloveniji. Če bi se jim rabi pridružili, vas vabimo, da nas pokličete. Z veseljem vam bomo svetovali in odgovorili na vsa vaša vprašanja.