Zelena streha ni le lepa, ampak tudi koristna


Zelena streha ima veliko prednosti, zato se zanjo odloča vse več investitorjev v Sloveniji in tudi v svetu. Da pa bi bila vaša zelena streha uspešna, torej da bi rasla bujno in vam bila v veselje, mora biti ustrezna sama gradnja zelene strehe. Dobra izdelava zelene streha pomeni vgradnjo primerne hidroizolacije zelene strehe in rastlin zelene strehe. Še posebej zanimiva je zelena streha nastreška, ki nima blagodejnega vpliva le na vašega jeklenega konjička, ki je pod nadstreškom parkiran, ampak tudi na celotno okolico.


Zelena streha je estetska pridobitev


Zelena streha se ponaša z visoko estetsko vrednostjo. Kaj je lepšega in bolj domiselnega, kot prenesti del narave v obliki zelene strehe v vaš objekt, ki je morda zgrajen pretežno iz umetnih in neživih materialov. Rastline zelene strehe bodo poskrbele, da bo življenje postalo sestavni del vašega objekta. Ne glede na to, ali gre za teraso ali nadstrešek, zelena streha poskrbi za živahnost žive narave. Rastline se namreč spreminjajo v letnih časih. Včasih so višje, včasih nižje. Včasih so njihove barve žive, včasih pa umirjene. Zelena streha je včasih mirna in negibna, včasih pa živahno zaplapola v vetru. V vsakem primeru gradnje zelene strehe ne boste obžalovali.

 

hidroizolacija zelena streha


Gradnja zelene strehe vam prinese številne prednosti


Gradnja zelene strehe omogoči boljšo mikroklimo v okolici vašega objekta, saj zelena streha oziroma njene rastline nase vežejo strupene in prašne delce, zaradi česar boste v njeni bližini dihali lažje. Čeprav gradnja zelene strehe investicijsko predstavlja določen dodaten strošek, saj gre dejansko za nadgradnjo ravne strehe, pa boste z zeleno streho na dolgi rok prihranili tudi z vidika prihodnje investicije, saj bodo izolacijski materiali v strešni sestavi zdržali dlje, ker jih bodo rastline zaščitile pred termičnimi in UV vplivi. Pod vročim poletnim soncem se slej ko prej pregreje vsaka toplotna izolacija in tako več stoodstotno ne opravlja svoje vloge, medtem ko se rastline morajo hladiti, saj sicer ne bi mogle preživeti. Posledično pa rastline hladijo tudi del objekta, ki se nahaja pod zeleno streho. Poleg pridobitve varovanja hidroizolacije zelene strehe boste prihranili tudi pri obratovalnih stroških, saj boste zaradi naravnega hlajenja manj uporabljali klimatsko napravo v objektu.

 

Gradnja zelene strehe rastline